Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.09.2016

Sully scheert opnieuw hoge box office-toppen

door Filip Tyskens

Sully, de nieuwe film van Clint Eastwood, bleef de competitie aan de Amerikaanse kassa’s overschaduwen. De film rond de heroïsche noodlanding door Chesley ‘Sully’ Sullenberger stond met een weekendopbrengst van 22 miljoen opnieuw op de eerste plaats.

Vooral nieuwe sequels Blair Witch en Bridget Jones’s Baby voelden de overmacht van Sully. De films brachten respectievelijk 9,7 en 8,2 miljoen dollar op tijdens hun Amerikaanse openingsweekend. De trend van lauw ontvangen sequels zet zich na de filmzomer dus gewoon verder.

De nieuwe avonturen van Bridget Jones deden het wel opmerkelijk beter buiten de VS, met een internationale opbrengst van 29,9 miljoen. De film brak het record voor beste debuut van een romantische komedie in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

De flop van Blair Witch valt dan weer te verklaren door de negatieve kritieken en het feit dat het jongere publiek weinig bekend is met het baanbrekende origineel uit 1999.

Blair Witch-regisseur Adam Wingard en -scenarist Simon Barrett reageerden eerder eigenzinnig op het teleurstellende nieuws via Twitter:

Ook Oliver Stones laatste prent Snowden deed het ondermaats met een recette van 8 miljoen. Ondanks de goede kritieken blijft klokkenluider Edward Snowden, in de prent gespeeld door Joseph Gordon-Levitt, een controversieel figuur in de Verenigde Staten.

Bron: Variety