Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.06.2021

The Lego Batman Movie-regisseur onthult plannen geschrapte sequel

door Vertigo

Na het box-officesucces van The Lego Batman Movie werd in december 2018 aangekondigd dat er een sequel in de steigers stond die opnieuw door Chris McKay zou geregisseerd worden. Nu heeft McKay onthuld dat het project afgevoerd is.

De regisseur vertelt dat Dan Harmon (Community, Rick and Morty) en Michael Waldron (Loki, Doctor Strange in the Multiverse of Madness) reeds een eerste versie van het scenario geschreven hadden.

“Het was een geweldig en episch script, zowel wat het verhaal als de actie betreft,” zegt McKay. “De structuur was geïnspireerd door The Godfather: Part II.”

“De film ging enerzijds over Batmans verhouding tot de Justice League en Superman in het heden en anderzijds over de oprichting van de Justice League en Batmans band met Superman toen,” vervolgt hij.

Waldron bevestigt McKays verhaal met een foto van het script op Twitter. Daarop is te zien dat de film mogelijk Lego Superfriends zou heten.

Volgens McKay komt er wellicht niets van in huis omdat de rechten van de Lego-franchise niet meer in handen van Warner maar van Universal zijn en de rechten van Batman bij Warner blijven.

The Lego Batman Movie 2 draaide rond vriendschap en hoe moeilijk het is om te veranderen, zeker als je niet zo’n goede vriend was,” voegt Mckay eraan toe hij. “Misschien zien je vrienden namelijk niet dat je veranderd bent en leven ze in het verleden.”

Bron: IndieWire