Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.06.2021

Salma Hayek eiste vrouw in menopauze te spelen in The Hitman’s Wife’s Bodyguard

door Vertigo

Salma Hayek maakt in The Hitman’s Wife’s Bodyguard, het vervolg op The Hitman’s Bodyguard, een comeback als Sonia Kincaid, de vrouw van huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson).

De actrice mocht de rol zelf mee invullen en besloot om van Sonia een vrouw in de menopauze te maken. Op die manier wilde ze discriminatie tegen oudere vrouwen in actiefilms bestrijden.

“Ik had het geluk dat ik bij het schrijfproces van de tweede film werd betrokken,” zegt Hayek. “Dat was niet alleen heel vrijgevig van de makers, maar ook heel slim. Het probleem met actiefilms is namelijk dat ze gedomineerd worden door mannen.”

“Uiteraard stelden sommigen zich vragen bij mijn idee,” vervolgt ze. “Ze vroegen zich af of mensen het wel grappig of interessant zouden vinden als we in een actiekomedie over de menopauze praatten. Maar men heeft naar me geluisterd.”

In The Hitman’s Wife’s Bodyguard gaat Sonia samen met bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) op zoek naar haar man. Doorheen de film worstelt ze met haar kinderwens terwijl ze in de menopauze zit.

“Ik denk dat we erin geslaagd zijn om een personage te creëren dat ondanks alle actiescènes waarbij ze betrokken is nog steeds heel vrouwelijk overkomt,” zegt Hayek. “Sonia is geen vrouw die een man probeert te zijn.”

De actrice onthult ook dat ze aanvankelijk haar twijfels had om in The Hitman’s Bodyguard mee te spelen maar dat Reynolds haar over de streep trok met de belofte dat ze veel inspraak zou krijgen in haar personage.

Voor het vervolg stond de 54-jarige Hayek er ook op dat Sonia niet als een jongere vrouw afgebeeld werd. “In actiefilms mogen mannen personages van hun leeftijd spelen, maar vrouwen niet,” zegt de actrice.

The Hitman’s Wife’s Bodyguard is een van de weinige actiefilms met een vrouwelijk hoofdpersonage van middelbare leeftijd,” vervolgt ze. “Dat is niet gebruikelijk, maar ik heb mijn zin gekregen.”

Bron: IndieWire