Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

20.06.2021

The Hitman’s Wife’s Bodyguard voert mager Amerikaanse box-officeweekend aan

door Vertigo

The Hitman’s Wife’s Bodyguard is binnengekomen op één in de Amerikaanse box-officelijst met 11,67 miljoen dollar.

In totaal kwam er 47 miljoen dollar binnen aan de bioscoopkassa, een mager resultaat vergeleken met de 57,2 miljoen dollar van de week ervoor.

Een mogelijke verklaring is het gebrek aan nieuwe grote titels. Zo had de box-office een boost kunnen krijgen als Disney de Pixar-film Luca in de bioscoop had uitgebracht in plaats van exclusief op Disney+.

Op 25 juni haalt F9 de Amerikaanse zalen, waardoor de cijfers misschien weer de hoogte zullen ingaan. In elk geval is de bioscoopketen Cinemark reeds op zoek gegaan naar andere bronnen van inkomsten.

Cinemark gaat namelijk in zee met Mission Control, een bedrijf gespecialiseerd in e-sport of competitief gamen, om evenementen en bijbehorende activiteiten op het grote scherm te vertonen.

Ondertussen blijft A Quiet Place Part II het in zijn vierde week goed doen met een tweede plaats en een opbrengst van 9,4 miljoen dollar, slechts 22 procent minder dan in de derde week.

De film bracht in de VS al 125 miljoen dollar op ofwel 84 procent van wat A Quiet Place na vier weken had binnengehaald. Dat is zelfs los van de coronacrisis een knap resultaat.

Daarentegen krijgt In the Heights een flinke klap. De musicalverfilming zakt van de tweede naar de zesde plaats met 4,2 miljoen dollar, een daling van maar liefst 63 procent.

In arthousekringen stranden de documentaires The Sparks Brothers van Edgar Wright en Rita Moreno: Just a Girl Who Decided to Go for It op respectievelijk 265.000 dollar en 75.500 dollar.

Tot slot heeft Godzilla vs. Kong na A Quiet Place Part II als tweede film tijdens de pandemie de kaap van de 100 miljoen dollar gerond aan de Amerikaanse box-office.

Het vierde deel in de MonsterVerse-reeks had daar twaalf weken voor nodig en A Quiet Place Part II drie.

1. The Hitman’s Wife’s Bodyguard (11,67 miljoen dollar)
2. A Quiet Place Part II (9,4 miljoen dollar)
3. Peter Rabbit 2: The Runaway (6,1 miljoen dollar)
4. The Conjuring: The Devil Made Me Do It (5,15 miljoen dollar)
5. Cruella (5,1 miljoen dollar)
6. In the Heights (4,2 miljoen dollar)
7. Spirit Untamed (1,6 miljoen dollar)
8. 12 Mighty Orphans (870.000 dollar)
9. The House Next Door: Meet the Blacks 2 (585.500 dollar)
10. Wrath of Man (448.000 dollar)

Bron: Deadline, IndieWire, Deadline