Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.06.2021

Sony stelt Hotel Transylvania 4 uit naar zelfde weekend als Addams Family 2

door Vertigo

Sony heeft de Amerikaanse bioscooprelease van Hotel Transylvania: Transformania uitgesteld naar 1 oktober, de dag waarop in de VS ook The Addams Family 2 uitkomt.

Dat is opvallend aangezien beide animatiefilms in de aanloop naar Halloween verschijnen en op gezinnen met kinderen gericht zijn. De kans is dus groot dat ze bezoekers van elkaar zullen afsnoepen.

Toch is distributeur United Artists Releasing naar verluidt niet van plan om de releasedatum van The Addams Family 2 te veranderen.

Sony hoopt mogelijk dat er in oktober globaal meer bioscopen zullen open zijn, nadat zijn animatiefilm Peter Rabbit 2: The Runaway slechts 10,1 miljoen dollar opbracht tijdens zijn Amerikaanse openingsweekend van 11 tot 13 juni.

Bovendien stond de bioscooprelease van Hotel Transylvania: Transformania gepland op 23 juli, één week na die van Space Jam: A New Legacy op 16 juli en één week voor die van Jungle Cruise op 30 juli.

Sony had de vierde en laatste Hotel Transylvania-film echter kunnen uitbrengen op 13 augustus, in plaats van Don’t Breathe 2, of op 15 oktober, als alternatief voor Universals Halloween Kills.

Aangezien er door de coronacrisis veel films werden uitgesteld, zijn er nog meer voorbeelden van weekends waarin twee films met een gelijkaardig doelpubliek elkaar mogelijk de das zullen omdoen aan de box-office.

Zo verschijnen volgend jaar op 27 mei zowel de John Wick-fourquel als Mission: Impossible 7 en op 29 juli Black Adam en de vijfde Indiana Jones-film.

Bron: Deadline