Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.07.2018

Simon Pegg openhartig over jarenlang gevecht met depressie en alcohol

door Vertigo

Simon Pegg werd bekend met Edgar Wright-komedies zoals Shaun of the Dead en Hot Fuzz en zorgt ook in de Star Trek– en Mission: Impossible-franchises voor de komische noot. Helaas ging het er in Peggs privéleven minder grappig aan toe. De acteur worstelde namelijk jarenlang met depressie en alcoholverslaving.

“In een film spelen met Tom Cruise of gecast worden als Scotty in Star Trek had mij gelukkig moeten maken,” zei Pegg, “maar dat was ik niet. Als ik terugkijk naar die films zie ik hoe ik er toen aan toe was. Ik was op de dool, ongelukkig en verslaafd aan alcohol. Ik ben een acteur, dus acteerde ik de hele fucking tijd.”

“Verslaafden zijn heel goed in niks prijsgeven,” zei hij verder. “Mensen denken dat junkies en alcoholverslaafden slordige en ongemotiveerde mensen zijn, maar in feite zijn ze enorm georganiseerd. Ze kunen er even tussenuit glippen om snel een shot whiskey te drinken zonder dat iemand het doorheeft. Je wordt als het ware gemicromanaged, maar uiteindelijk valt het teveel op.”

Toen Peggs vrouw besefte hoe erg het met hem gesteld was, liet hij zich uiteindelijk opnemen in een afkickcentrum. Hij ging ook een tijdje naar de AA. “Ik ben op zoek gegaan naar de oorzaak van mijn gevoelens,” zei hij. “Had ik dat niet gedaan, dan zou ik nu misschien niet zijn waar ik ben.”

Bron: IndieWire