Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

05.08.2014

Sex Tape

door Ruben Nollet

“Have we forgotten how to have sex?” Cameron Diaz (nochtans zeer strak in haar vel) en Jason Segel (charmant papperig als altijd) stellen zich een bijzonder onaangename vraag in de vrijscène waar Sex Tape rond draait.

Na jaren huwelijk lijken ze hun seksuele compatibiliteit helemaal kwijt, ook al doen ze hun best om er iets van te maken. Een video-opname waarin ze alle standjes uit het handboek The Joy of Sex demonstreren, moet bewezen dat de vlam nog steeds in de pijp zit. Die opname is strikt voor eigen gebruik, maar zoals dat gaat in komedies loopt er iets fout. En in deze tijden van instant beeldvermenigvuldiging loopt het meteen gruwelijk fout.

Sex Tape begint verrassend geestig omdat hij (mee geschreven door Segel) opvallend veel aandacht besteedt aan de relatie tussen de hoofdacteurs, die trouwens goed op elkaar ingespeeld zijn. De film stipt een paar pertinente details en inzichten aan die je niet zou verwachten in iets dat deze titel draagt. Als het spel eenmaal op de wagen zit, komt de ware aard van het beestje echter toch naar boven en verandert Sex Tape in een weinig aannemelijke en eerder flauwe farce. Met een kleffe climax, uiteraard.

>>KLAP

Het team van Bad Teacher schudt een nieuwe seksfarce uit hun mouw. Al is het eigenaardig genoeg vooral de romantische kant die het best uit de verf komt. Cameron Diaz en Jason Segel blinken uit als echtpaar met zin voor avontuur.

Regie Jake Kasdan
Cast Cameron Diaz, Jason Segel, Rob Lowe
Speelduur 1u34
Vanaf 6 augustus in de bioscoop

@RubenNollet