Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

05.08.2014

Magic in the Moonlight

door Ruben Nollet

Na bijna een halve eeuw achter de camera en met 44 langspeelfilms op de teller kan je waarschijnlijk onmogelijk verwachten dat Woody Allen telkens in de roos mikt. Blue Jasmine was de vorige keer een uitschieter, met Magic in the Moonlight daalt hij weer een paar treden af.

Deze luchtige romantische komedie schiet nochtans zeer beloftevol uit de startblokken. Colin Firth vindt precies de juiste toon als de sarcastische en zelfingenomen illusionist die anno 1928 door een vriend/collega wordt uitgenodigd om een Amerikaanse medium (Emma Stone) te ontmaskeren. Tot zijn groeiende ontsteltenis moet hij echter constateren dat de jongedame misschien wel the real thing is.

Firths pittige opmerkingen houden de sfeer erin en Allen voelt zich zichtbaar thuis in het zonnige zuiden van Frankrijk. Maar naarmate de romantiek wordt opgedreven, begint de film steeds meer te sputteren. Magic in the Moonlight heeft charme te koop, maar mist magie.

>>KLAP

Woody Allen haalt met zachte hand uit naar charlatans en de goedgelovige mensen die zich om de tuin laten leiden. Maar net zoals in You Will Meet a Tall Dark Stranger heeft de liefde het laatste woord. Niet Allens beste, maar niet gespeend van charme.

Regie Woody Allen
Cast Colin Firth, Emma Stone, Simon McBurney
Speelduur 1u37
Vanaf 6 augustus in de bioscoop

 @RubenNollet