Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.05.2021

Seth Rogen blikt terug op gênante 8 Mile-auditie

door Vertigo

Seth Rogen heeft in Yearbook, een verzameling persoonlijke essays over zijn leven, teruggeblikt op zijn auditie voor de rol van Cheddar, de beste vriend van Rabbit (Eminem) in 8 Mile. Volgens Rogen was het de vreemdse auditie van zijn carrière.

Alle kandidaten moesten iemand meebrengen om Rabbit te spelen omdat de casting director de dialogen ’te rapper-achtig’ vond om het zelf te doen. Rogen bracht zijn vriend en Freaks and Geeks-collega Jason Segel mee, die voor dezelfde rol auditie deed.

“We vroegen onze agents om onze audities vlak na elkaar te plannen zodat er één van ons Cheddar kon spelen en de andere Rabbit,” schrijft Rogen en voegt eraan toe dat hij tijdens zijn auditie voortdurend uit zijn rol viel omwille van die dialogen.

Zo moest Segel op een gegeven moment als Rabbit zeggen ‘Yo, yo, mothafucka! It’s Chedda! What up, bitch!’ waarop Rogen als Cheddar moest antwoorden ‘Yo, yo, Rabbit! You gotta record your shit at Paisley Park, yo!‘.

“Auditie doen is sowieso al gênant,” schrijft Rogen. “Het feit dat een van mijn beste vrienden erbij was en dat we allebei totaal ongeschikt waren om rappers uit Detroit te vertolken, maakte het alleen maar erger.”

“Zodra een van ons begon te spreken, begon de andere te lachen,” vervolgt hij. “We hebben onze audities niet eens volledig kunnen doen en zijn dan maar huilend van het lachen weggegaan.”

De rol van Cheddar ging uiteindelijjk naar Evan Jones. Rogen en Segel werkten later samen aan onder meer Knocked Up en This Is the End.

Bron: IndieWire

Lees meer over: