Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.05.2021

Dave Bautista openhartig over regisseursambities

door Vertigo

Guardians of the Galaxy– en Army of the Dead-acteur Dave Bautista overweegt om zijn carrière een andere wending te geven en achter de camera plaats te nemen.

“Op dit punt in mijn carrière ben ik er zeker van dat ik een film zou kunnen regisseren,” zegt Bautista. “Ik zou geen grote epische films willen maken, maar kleine, dramatische en inspirerende films. Dat heb ik altijd al willen doen.”

“Ik ben uiteraard niet van elk technisch aspect op de hoogte, maar als ik een degelijk script en een degelijke cast had, zou ik een geweldige film kunnen maken,” vervolgt hij.

De acteur zegt dat hij veel heeft bijgeleerd van de regisseurs met wie hij heeft samengewerkt, waaronder James Gunn (Guardians of the Galaxy), Sam Mendes (Spectre), Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Dune) en Zack Snyder (Army of the Dead).

Bautista is een voormalige wereldkampioen worstelen en zegt dat hij ook heeft leren worstelen door naar het advies van de beste in het vak te luisteren.

“Ik heb hetzelfde gedaan met regisseurs,” zegt Bautista. “”Moest ik de kans krijgen, heb ik het gevoel dat ik ook de wereldkampioen regisseren zou kunnen worden.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: