Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.08.2020

Ryan Reynolds lanceert initiatief voor minderheden in de filmsector

door Vertigo

Ryan Reynolds lanceert een initiatief genaamd Group Effort om mensen uit minderheidsgroepen de kans te geven ervaring op te doen in de filmsector.

Voor al zijn projecten, te beginnen met de geplande tijdreisfilm van zijn Free Guy-regisseur Shawn Levy, gaat Reynolds tien tot tweeëntwintig kandidaten selecteren en al hun loon-, verblijf- en reiskosten op zich nemen.

“Ze zullen hun dagen op de set vullen met leren van professionals en echte ervaring op te doen die ze dan kunnen omzetten in een volgende job en een volgende en hopelijk een carrière in de filmsector,” zegt Reynolds.

Als de coronacrisis het toelaat, gaan de opnames van Reynolds’ tijdreisfilm dit najaar van start. Verder staan er ook nog een bewerking van de game Dragon’s Lair, een nieuwe Cluedo-verfilming en musicalversie van A Christmas Carol op zijn programma.

Group Effort is een initiatief van Reynolds in samenwerking met Skydance, het productiehuis achter de tijdreisfilm, en Netflix, waarop die film en de Dragon’s Lair-bewerking zullen te zien zijn.

Bron: EW

Lees meer over: