Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.08.2020

Krijgen Amerikaanse bioscoopuitbaters een klap door Antebellum-uitstel?

door Vertigo

De horrorfilm Antebellum met Janelle MonĂ¡e in de hoofdrol zou normaal op 21 augustus uitkomen in de VS, de dag waarop de grote bioscoopketens opnieuw de deuren zouden openen ter voorbereiding op de Amerikaanse release van Tenet op 3 september.

Toch heeft Lionsgate Antebellum uitgesteld naar een onbepaalde datum, naar verluidt door het stijgend aantal coronabesmettingen en doden in de VS. Mogelijk heeft de studio er geen vertrouwen in dat het publiek binnenkort weer naar de bioscoop zal gaan.

Uitbaters hebben echter films zoals Antebellum nodig om het publiek in de twee weken voor de bioscooprelease van Tenet terug te lokken.

Momenteel proberen veel bioscopen die reeds heropend zijn dat te doen door goedkopere tickets aan te bieden, maar daar zouden de uitbaters en de distributeurs liefst zo snel mogelijk een einde aan maken.

Momenteel staan de Amerikaanse releasedata van de thriller Unhinged, het indiedrama Words on Bathroom Walls en de heruitgave van Inception wel nog gepland voor 21 augustus.

Bron: IndieWire