Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

01.08.2020

Netflix lanceert functie om afspeelsnelheid te wijzigen ondanks kritiek

door Vertigo

Netflix begon vorig jaar met het testen van een nieuwe functie op hun Android-app die gebruikers toelaat om de snelheid waarmee een film of serie wordt afgespeeld aan te passen.

Hoewel er kritiek kwam op het idee van onder meer Judd Apatow en Brad Bird, gaat Netflix de functie in de komende weken overal ter wereld beschikbaar maken en ze testen op de iOS- en de tv-app.

Gebruikers zullen films en series vijftig en vijfenzeventig procent trager en vijfentwintig en vijftig procent sneller kunnen afspelen. Het gaat echter niet om een standaardinstelling, maar om een aanpassing die steeds opnieuw moet worden gedaan.

Keela Robison van Netflix’ productinnovatie-afdeling zegt dat sommige abonnees al jaren naar een dergelijke functie vragen en zowel de National Association of the Deaf en de National Federation of the Blind in de Verenigde Staten juichen ze toe.

Volgens hen kunnen sommige doven namelijk gemakkelijker ondertitels lezen als ze worden vertraagd en kunnen veel blinden geluid dat sneller wordt afgespeeld begrijpen en op prijs stellen.

Bron: The Verge

Lees meer over: