Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.02.2016

Ride Along 2

door Anke Wauters

Met een naam als Kevin Hart in de cast weet je dat Ride Along 2 garant zal staan voor anderhalf uur lachen, proesten en gierende banden. In dit tweede deel probeert Ben ‘Black Hammer’ Barber (Kevin Hart) nog maar eens aan zijn toekomstige schoonbroer James Payton (Ice Cube) te bewijzen dat hij de liefde van diens zus Angela (Tika Sumpter) waardig is.

Ride Along 2 speelt zich af een week voor Ben en Angela in het huwelijksbootje stappen. Voor ze daar met een gerust hart op kunnen klinken, schiet Ben opnieuw zijn weerspannige partner te hulp bij een routineklus die daardoor, net als vorige keer, al snel uit de hand loopt. De zaak brengt het duo naar Miami, waar ze in het vaarwater komen van de slimme, knappe en koppige moordrechercheur Maya (Olivia Munn). Dankzij – of juist ondanks – de hulp van de computernerd AJ (Ken Jeong) komt de slinkse zakenman Antonio Pope (Benjamin Bratt) in het vizier als topverdachte.

Bref, alle ingrediënten voor een voorspelbare mix van actie, passie en humor zijn hier netjes afgewogen aanwezig. Interessant om bij Ride Along 2 op te merken is dit: hoewel de cast is opgebouwd uit een resem stereotypen, worden af en toe wel enkele venijnige steekjes gegeven aan bestaande clichés. Dat is bewust zo gedaan. Op Twitter reageerde Kevin Hart recent op mensen die de film als een typische ‘black movie’ bestempelden. “Ik maak films voor iedereen. Ik promoot de film internationaal. Ik werk heel hard zodat acteurs met een niet-blanke huidskleur afkunnen van dat label”.

ride along

Een man met zo’n inclusieve visie kunnen wij wel appreciëren. Hart voegt de daad bij het woord, want dit is echt een film die bij iedereen wel eens een lach zal losweken. De schoonbroers staan dan ook op scherp. Kevin Hart en Ice Cube zijn een komische good cop en bad cop die elkaar perfect aanvoelen. Fans van Hart zullen verschillende trademark jokes herkennen en vooral zij zullen deze film dus niet willen missen.

Conclusie? Echt veel heeft het voorgekauwde verhaal niet om handen en je kunt complexere personages verzinnen door eens hard met je hoofd tegen een Droomtelefoon te slaan. Maar Ride Along 2 geeft de kijker wel helemaal wat hij verwacht: goede grappen, pakken situatiehumor, over the top-actiescènes en zelfs wat stomende romantiek in het bruisende Miami.

>>KLAP

Neem de twee bad boys die je al kent uit Ride Along, voeg er een snuifje Miami Heat aan toe en je krijgt een degelijk tweede deel dat alle verwachtingen inlost. Fans van Kevin Hart zullen smullen van deze popcornprent.

Regie Tim Story
Cast Kevin Hart, Ice Cube, Olivia Munn, Ken Jeong, Benjamin Bratt, Tika Sumpter
Speelduur 1u42
Vanaf 10 februari in de bioscoop

 

@ANK2D2