Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.02.2016

How to Be Single

door Britt Valkenborghs

Wie ‘romantische komedie’ zegt, zegt ook: een film die draait rond één koppel dat anderhalf uur lang de tijd nodig heeft om eindelijk door te hebben wat iedereen al zag, dat ze elkaars grote liefde zijn. Dit genre moet het niet hebben van een onverwachte afloop of een origineel plot. Al probeert How To Be Single dat wel te doen: de prent is namelijk een ode aan de schijnbare tragedie van het single zijn.

De film volgt Dakota Johnson (Fifty Shades of Grey) als Alice, een jonge vrouw die experimenteert met het kersverse single leventje dankzij haar nieuwe vriendin én pro-single Robin, gespeeld door Rebel ‘Fat Amy uit Pitch Perfect’ Wilson. Robin omarmt het single leven, terwijl Alice daarentegen helemaal lijkt verloren te lopen. In welke categorie de kijker ook valt, herkenbaar is de film vast en zeker.

how to be single

Maar… een verhaal over het leven van vier single vrouwen in New York City. Hebben we dat niet eerder gezien? Met deze romantische komedie, gebaseerd op de roman door Liz Tuccillo en geproduceerd door Drew Barrymore, worden alvast geen prijzen gewonnen voor originaliteit. Niet toevallig schreef diezelfde Tuccillo mee aan Sex and the City.

Toch moet het gezegd worden. Met een dankbare cast als deze is deze langspeler wél een mooie optie voor een girls night out. Bovendien werd de film geregisseerd door Christian Ritter, die elke zelfverklaarde romcomexpert nog wel kent van He’s Just Not That Into You, of van zijn laatste hit Love, Rosie. Al weet Ritter toch nog steeds niet alle genrestereotypen van de baan te vegen. Haters van dit type film vallen zelfs met de humor van Rebel Wilson niet te overtuigen. Maar eerlijk is eerlijk. Soms snak je gewoon eens naar vertrouwde kost en dan is deze prent de ideale keuze.

Regie Christian Ritter
Cast Dakota Johnson, Rebel Wilson, Leslie Mann
Speelduur 1u50
Vanaf Vanaf 10 februari in de bioscoop

@bvalkenborghs