Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.04.2021

Rian Johnson en meer betreuren sluiting iconische Cinerama Dome en andere LA-bioscopen

door Vertigo

Verschillende regisseurs hebben gereageerd op de permanente sluiting van de Amerikaanse bioscoopketens Pacific Theatres en ArcLight Cinemas.

In een statement haalt Rian Johnson (Knives Out) herinneringen op aan de locatie van ArcLight Cinemas in Hollywood, een bioscoop met vijftien zalen waartoe de iconische Cinerama Dome behoorde.

“Elke cinefiel in Los Angeles is in rouw en daar is een reden voor,” zegt Johnson in een statement. “Als je in LA hebt gewoond en van films houdt, heb je in ArcLight Hollywood dingen meegemaakt die je leven hebben veranderd.”

“Bovendien heeft ArcLight de bioscoopervaring volledig getransformeerd door met genummerde plaatsen te werken, comfortabele zetels te installeren en geen laatkomers in de zaal toe te laten,” vervolgt hij.

Bekijjk nog meer reacties van regisseurs Edgar Wright (Shaun of the Dead), Gina Prince-Bythewood (The Old Guard), Barry Jenkins (Moonlight), Alma Har’el (Honey Boy), Roland Emmerich (Independence Day) en Mike Flanagan (Doctor Sleep) hieronder:

Bron: IndieWire