Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.12.2019

Prikkelende onthullingen over Star Wars-reeksen op Disney+

door Vertigo

Volgens een gerucht zouden Disney en Lucasfilm op zoek zijn naar een acteur om een jonge Luke Skywalker te vertolken in de tv-serie rond Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor). De reeks zal zal zich afspelen tussen Revenge of the Sith en Return of the Jedi.

Ook in het tweede seizoen van The Mandalorian zouden naar verluidt oude bekenden uit de Skywalker-saga opduiken. Die serie vindt plaats na de gebeurtenissen van Return of the Jedi waardoor de nieuwe personages uit de recentste trilogie wellicht geen kans maken.

Tot slot heeft Disney-CEO Bob Iger gehint dat de tv-personages mogelijk de overstap maken naar het grote scherm. “Ik beschouw de content op Disney+ niet als televisie, maar als een uitbreiding van het Star Wars-verhaal,” zegt hij.

“Disney+ heeft ons de kans gegeven om Star Wars op een nieuwe manier tot bij de mensen te brengen en nieuwe verhalen te vertellen. We hebben het niet over dezelfde plekken en dezelfde personages. Kijk maar naar The Mandalorian. Dat is een mengeling van oud en nieuw en daar houd ik van.”

“Bovendien vind ik het geweldig dat we een verhaal niet moeten beperken tot een bepaald platform,” voegt hij eraan toe. “Het zou dus kunnen dat een tv-reeks in de toekomst een film wordt en omgekeerd.”

Bron: /Film, Dark Horizons,