Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.02.2022

Paramount kondigt A Quiet Place Part III, Star Trek-fourquel en meer aan

door Vertigo

ViacomCBS, het moederbedrijf van de studio Paramount en de streamingdienst Paramount+, heeft tijdens een moment voor investeerders zijn bioscoop- en streamingplannen toegelicht.

Eerst en vooral kondigde het bedrijf aan dat het vanaf nu door het leven zal gaan als Paramount Global en dat Paramount+ tegen eind 2022 in ruim zestig landen moet beschikbaar zijn, waaronder de grootste Europese afzetmarkten. Of België en Nederland daarbij zijn, is voorlopig onduidelijk.

Op filmvlak plant Paramount onder meer A Quiet Place Part III, waarvoor John Krasinski opnieuw achter de camera zal staan. Het derde deel in de reeks wordt verwacht in 2025 en ondertussen staat er een spin-off van Pig-regisseur Michael Sarnoski in de steigers. Die zal in 2023 de zalen halen.

Ook Sonic the Hedgehog krijgt een threequel, nog voordat de sequel is verschenen. Sonic the Hedgehog 3 komt uit in 2023 en zal worden ingeleid door een spin-off-reeks voor Paramount+ rond het personage Knuckles (stem van Idris Elba), dat in Sonic the Hedgehog 2 wordt geïntroduceerd.

Verder is er een nieuwe Star Trek-film met de cast van de recente trilogie op komst. Matt Shakman (WandaVision) neemt de regie voor zijn rekening en J.J. Abrams, die Star Trek en Star Trek Into Darkness inblikte, treedt op als producent.

Paramount werkt ook aan een nieuwe Transformers-trilogie, waarvan Transormers: Rise of the Beasts het startschot wordt. De film van Steven Caple Jr. (Creed II) met Anthony Ramos (In the Heights) loopt vanaf juni 2023 in de bioscopen en één jaar later volgt een Transformers-animatieprent van Josh Cooley (Toy Story 4).

Daarnaast kondigt Paramount verschillende titels aan voor Paramount+, waaronder een SpongeBob Squarepants-trilogie, films gebaseerd op de tv-reeksen SEAL Team en Teen Wolf en een reeks solo-avonturen over Teenage Mutant Ninja Turtles-slechteriken.

Van SpongeBob Squarepants en Teenage Mutant Ninja Turtles staan er ook animatiefilms op het programma die een bioscooprelease zullen krijgen.

Bron: Deadline