Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.02.2022

Alexander Skarsgård openhartig over Robert Eggers’ The Northman-perfectionisme

door Vertigo

Alexander Skarsgård speelt de hoofdrol in het vikingepos The Northman van Robert Eggers (The Witch, The Lighthouse) en zegt dat de de regisseur een perfectionist en een genie is.

The Northman was de eerste film uit mijn carrière die zo nauwkeurig gestileerd was,” zegt Skarsgård. “Het was bijna een dans tussen de camera en de acteurs omdat beide constant in beweging waren. Als de timing zelfs maar een beetje afweek, moesten we opnieuw beginnen.”

De acteur voegt eraan toe dat hij na de zes maanden lange shoot vermoeider was dan ooit en dat The Northman lange, intense vechtscènes bevat met veertig stuntmannen en paarden en 200 figuranten.

“Om alles in één shot te filmen moesten we takes van vier minuten draaien,” zegt Skarsgård. “Dan keek er een paard in de achtergrond in de verkeerde richting en moesten we alles overdoen. Het was zo uitputtend dat ik wilde huilen.”

“Net als ik dacht dat ik de vechtchoreografie onder de knie had, moest ik ze opnieuw en opnieuw en opnieuw doen,” vervolgt hij. “Er was altijd iets in de achtergrond dat niet klopte. Als het eindelijk goed is, heb je echter het gevoel dat je een gouden medaille hebt gewonnen op de Olympische Spelen.”

Skarsgård noemt nog een voordeel van Eggers’ perfectionisme, namelijk dat The Northman honderd procent historisch correct. “Elke steek van de tunieken is getrouw,” zegt hij.

Bron: IndieWire