Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

01.04.2022

Oscars 2022-producent onthult waarom hij Will Smith niet liet verwijderen na klap aan Chris Rock

door Vertigo

Zelfs Oscars 2022-producer Will Packer dacht aanvankelijk dat Chris Rock en Will Smith aan het acteren waren toen Smith tijdens de ceremonie Rock een klap in het gezicht gaf. “Ik dacht dat het een act was,” vertelde Packer. “Ik was helemaal niet  bezorgd.”

Packer benaderde Rock terwijl hij het podium afkwam: “Ik vroeg: ‘Heeft hij je echt geslagen?’ en hij zegt ‘Ja, ik heb juist een klap gekregen van Muhammad Ali’. Hij was onmiddelijk grappen aan het maken, maar hij was duidelijk nog steeds in shock.”

“Ik wist dat de confrontatie echt was, door wat Will vanuit het publiek had geroepen, maar ik was nog steeds niet zeker of hij hem effectief had geslagen,” ging Packer verder. “Ik was heel duidelijk: ‘Chris, zeg mij wat je wilt doen.’ Maar hij bleef zeggen: ‘Ik ben oké.'” Agenten van de LAPD stonden klaar om Smith meteen te arresteren als Rock klacht zou neerleggen. De komiek verkoos om dat niet te doen.

“Ik ben onmiddelijk naar de bestuursleden van de Academy gegaan en ik zei: ‘Rock heeft duidelijk gemaakt dat hij een slechte situatie niet nog slechter wil maken.’ Chris was niet uit op wraak, hij was niet kwaad, dus ik ijverde voor wat hij op dat moment wilde en dat was niet Will Smith laten buitenzetten op dat moment.”

Rock ontkent deze versie van de feiten en bronnen suggereren dat Packer Rocks weigering om klacht in te dienen verwarde met de vraag om Smith te laten verwijderen.

Bron: The Wrap