Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

02.04.2022

Will Smith verlaat Oscars-organisatie The Academy na klap aan Chris Rock

door Vertigo

Will Smith heeft de Oscars-organisatie The Academy verlaten nadat hij Chris Rock een klap gaf tijdens de recentste uitreiking toen deze een mop maakte over Smiths echtgenote Jada Pinkett Smith. In een statement laat Smith weten het volgende weten:

“De lijst met mensen die ik gekwetst heb, is lang, waaronder Chris, zijn familie, veel van mijn dierbare vrienden in de zaal en het publiek dat thuis aan het kijken was. Ik heb het vertrouwen van de Academy geschaad. Ik heb ervoor gezorgd dat het geluk van andere genomineerden en winnaars overschaduwd werd. Mijn hart is gebroken. Ik wil dat de focus terug komt te liggen op zij die het verdienen en op het fantastische werk dat de Academy levert. Mijn daden waren choquerend, pijnlijk en onvergeeflijk. Ik zal dan ook alle gevolgen dragen. Verandering vraagt tijd en ik ben dan volledig bereid om het werk te doen dat ervoor zorgt dat geweld het nooit nog haalt van de rede.”

De Academy heeft gereageerd met het nieuws dat ze Smiths ontslag hebben aanvaard, maar dat de tuchtmaatregelen nog steeds besproken zullen worden op 18 april.

Bron: EW