Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.04.2022

Zegt Jim Carrey acteren voorgoed vaarwel?

door Vertigo

Jim Carrey is momenteel nog te zien als de kwaadaardige Dr. Robotnik in Sonic the Hedgehog 2, maar volgens de acteur is de kans groot dat dat zijn laatste rol is.

“Ik ga op pensioen. Ja, waarschijnlijk wel. Ik ben vrij serieus,” zei Carrey. “Het hangt ervan af. Als de engelen mij een scenario brengen dat in gouden inkt is geschreven, waarvan ze mij vertellen dat het ontzettend belangrijk gaat zijn voor de mensen om te zien, dan doe ik op een later moment misschien nog voort, maar ik neem zeker een break.”

Carrey ging verder: “Ik hou enorm van mijn rustig leven en ik hou er heel erg van om verf op een doek aan te brengen en ik hou heel erg van mijn spiritueel leven en het voelt alsof — en dit is iets dat je mogelijk geen enkele celebrity ooit nog zal horen zeggen — ik genoeg heb. Ik heb genoeg gedaan. Ik ben genoeg.”

De acteur nam al vaker lange acteerpauzes. Sonic the Hedgehog uit 2020 was de eerste grote filmrol voor Carrey sinds Dumb and Dumber To uit 2014. De acteur verscheen tussendoor in de indiefilms The Bad Batch en Dark Crimes. De acteur speelde recent in Kidding, een komische reeks die twee seizoenen liep.

Bron: Variety