Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.03.2016

Opnames Charlie en Hannah gaan uit gestart

door Steven Tuffin

Vrijdagnacht zijn in Antwerpen de eerste opnamen van Charlie & Hannah gaan uit gestart. Dit wordt de eerste Vlaamse mumblecore comedy, met Evelien Bosmans en Daphne Wellens in de hoofdrollen.

Charlie & Hannah gaan uit is de debuutfilm van Bert Scholiers en gaat over een vrijdagavond uit in het leven van twee Antwerpse twintigers. Een film over liefjes, werk seks, exen, studeren en veel rode wijn. Of beter gezegd een gestoorde praatfilm over verdwalen op de noordpool, verleiden in zwarte gaten en ontsnappen aan satan. Een ode aan het ongedwongene leven van midtwintigers met te veel tijd en te weinig belkrediet.

Bert Scholiers schreef zelf het scenario dat geselecteerd werd voor de prestigieuze Cinémart tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam in 2014. Andere rollen zijn onder andere weggelegd voor Frances Lefebure, Patrick Vervueren, Sam Bogaerts en Astrid Haerens. De regisseur doet beroep op Hans Bruch Jr. als D.O.P, gekend van zijn werk voor Gust Van den Berghe en Jessica Woodworth en Peter Brosens. David Verdurme – de immer reizende ster aan de monteursfirmanent – tekent voor de montage.