Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

17.05.2018

Ontdek de unieke look van Solo: A Star Wars Story in nieuwe featurette

door Vertigo

Solo: A Star Wars Story ziet er helemaal anders uit dan alle andere Star Wars-films. Dat komt omdat Bradford Young, de director of photography van SelmaA Most Violent Year en Arrival, de prequel over een jonge Han Solo (Alden Ehrenreich) zijn eigen look wou geven.

“Ik wou dat de film natuurlijk overkwam,” zei Young. “Het moest erop lijken dat de personages voet zetten in een echte wereld.” Dat verwezenlijkte hij door telkens een enkele lichtbron te gebruiken. Ook bracht hij alles langzamer in beeld in plaats van snel om te schakelen tussen shots zoals vaak in actiefilms het geval is.

Young had alleszins niet verwacht dat hij ooit een Star Wars-film zou draaien. “Wat mij betreft ben ik nog steeds een onafhankelijke filmmaker die met kleine budgetten werkt,” zei hij. “Ik greep echter de kans om bij een Star Wars-film betrokken te zijn om te zien of ik er mijn stempel op kon drukken.”

Een nieuwe blik achter de schermen van Solo gaat dieper in op de cinematografie, de make-up en het ontwerp van de verschillende buitenaardse wezens. Donald Glover duikt ook even op om over Lando Calrissians coole kledij te praten.

Van Glover en zijn collega’s Alden Ehrenreich (Han Solo), Joonas Suotamo (Chewbacca) en Emilia Clarke (Qi’Ra) zijn ook vier nieuwe posters opgedoken.

Bron: /Film