Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.02.2021

Olivia Wilde openhartig over regiestijl na ontslag Shia LaBeouf

door Vertigo

Onlangs werd bericht dat Booksmart-regisseuse Olivia Wilde geen ‘eikels’ duldt op haar sets en daarom Shia LaBeouf ontsloeg nadat hij op de set van haar nieuwe film Don’t Worry Darling wangedrag vertoonde.

In een gesprek met Promising Young Woman-regisseuse Emerald Fennell zegt Wilde dat ze in het algemeen een positieve en aangename seer op haar sets probeert te creëren.

“Een bekende acteur en regisseur vertelde me dat je enkel respect kan afdwingen op een set en tonen wie de baas is door drie keer per dag ruzie te maken,” zegt Wilde. “Dat was vreselijk, maar nuttig advies. Ik wist namelijk dat ik het omgekeerde moest doen.”

“Al honderd jaar heeft men het idee dat kunst uit ongemak en angst ontstaat en dat vind ik jammer,” vervolgt ze. “Ik stel voor om elkaar te helpen en misschien is dat wel eigen aan vrouwen.”

“Niemand hoeft zich ongemakkelijk te voelen en ik moet niet constant benadrukken dat ik de baas ben,” voegt ze eraan toe. “Volgens mij is dat nog nooit iemand vergeten.”

Verder pleit Wilde voor meer gelijkheid op sets. “Dankzij het ‘geen eikels’-beleid bevindt iedereen zich op hetzelfde niveau,” zegt de regisseuse.

“Als actrice heb ik ook gemerkt dat acteurs door de hiërarchie op een set van de crew gescheiden zijn,” vervolgt ze. “Daar is niemand bij gebaat. Ik denk dat acteurs willen weten waarom er niet op hen wordt ingezoemd of waarom er van lens wordt veranderd.”

Bron: Variety