Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

04.02.2021

Salma Hayek emotioneel over rol in Marvel-film Eternals

door Vertigo

Salma Hayek is binnenkort te zien als Ajak in Chloé Zhao’s Eternals, een Marvel-film over een groep onsterfelijke wezens die werden gecreëerd door de buitenaardse Celestials en in het geheim op Aarde wonen.

Hayek mocht het script niet inkijken voordat ze haar contract tekende en was aanvankelijk zenuwachtig. “Dat was echter niet nodig, want Chloé is briljant,” zegt ze.

“Bovendien is Ajak min of meer de leider van de Eternals en de enige die met de Celestials kan praten,” vervolgt ze. “Ik mocht met andere woorden bevelen geven en dat zag ik wel zitten.”

Verder vertelt Hayek dat Eternals in tegenstelling tot alle andere Marvel-films op locatie werd gedraaid en dat er minder CGI aan te pas kwam. “Men heeft een aantal geweldige locaties gevonden die er buitenaards uitzien en de cinematografie is geweldig,” zegt ze.

Daarnaast zegt Hayek dat ze zich geëmancipeerd en ontroerd voelde toen ze zichzelf voor het eerst als Ajak in de spiegel zag. “In het begin van mijn carrière werd me verteld dat ik nooit op dit niveau zou raken,” zegt ze.

“Nu ben ik een superheldin en dat op 54-jarige leeftijd,” vervolgt ze. “Bovendien is Ajak geen sexy personage. Ze is net zoals ik heel klein, iets waar ik al heel mijn leven mee gepest word. Plots maakt het echter niet uit en ben ik een superheld in het MCU.”

Bron: Variety

Lees meer over: