Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

04.02.2021

Quentin Tarantino geeft uitgebreide mening over Joker

door Vertigo

Quentin Tarantino heeft in een gesprek met Edgar Wright voor de podcast van het Britse filmmagazine Empire uitgebreid zijn mening gegeven over Todd Phillips’ Joker, waar hij gemengde gevoelens bij heeft.

Enerzijds noemt Tarantino Joker een doeltreffende film met een goed tempo, maar anderzijds vindt hij hem een beetje eentonig en niet bijster origineel.

“Sinds wanneer worden er popcultuurversies van geweldige, uitdagende films uit de jaren zeventig gemaakt?” zegt Tarantino. “Taxi Driver is Joker geworden en Apocalypse Now is Ad Astra geworden.”

Verder prijst Tarantino de scène waarin de Joker (Joaquin Phoenix) talkshowgastheer Murray Franklin (Robert De Niro) live op tv doodschiet.

“Robert De Niro’s personage is geen slechterik,” zegt Tarantino. “Hij is een eikel, maar hij verdient het niet om te sterven. Toch wil je als kijker dat de Joker hem doodschiet en zou je teleurgesteld zijn geweest als hij het niet had gedaan.”

“De filmmakers zijn erin geslaagd om je als een krankzinnige te doen denken en iets te doen willen dat je anders niet zou willen,” vervolgt hij.

Beluister de volledige, drie uur lange podcast hieronder:

Bron: The Playlist