Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.10.2021

No Time to Die-regisseur Cary Fukunaga wil graag nog een Bond-film maken

door Vertigo

No Time to Die is Daniel Craigs zwanenzang als James Bond, maar regisseur Cary Fukunaga zou graag een comeback maken en heeft zelfs al een idee voor een volgende film.

“Ik heb een pitch voor het geval ik de franchise zou moeten rebooten,” zegt Fukunaga en voegt eraan toe dat zijn idee ontstond uit een gesprek met James Bond-producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson voordat het duidelijk werd dat Craig afscheid zou nemen van de rol.

“We begonnen met een volledig leeg blad,” zegt Fukunaga. “Ik luisterde naar wat er volgens de producenten werkte, wat er niet werkte, wat ze wilden en waar ze op hoopten. Daarna moest ik erover nadenken en er een verhaal van proberen te maken.”

“Er kwamen onvermijdelijk dingen in me op die ik eerder had geprobeerd en andere verhalen die niet werkten maar waar ik een gepaste plek voor zoek,” vervolgt hij. “Ik vergelijk zo’n ideeën altijd met reservemeubilair.”

Een van die verhalen waar Fukunaga geen ruimte voor vond in No Time to Die zou volgens hem een goede Bond-film kunnen opleveren, als de producenten hem terugvragen. “Dat hangt van hen af,” zegt hij. “Als ze onze samenwerking leuk vonden en ze willen overdoen, kunnen we erover praten.”

Fukunaga is momenteel bezig met de opnames van Masters of the Air, de derde WO II-reeks van producenten Tom Hanks en Steven Spielberg na Band of Brothers en The Pacific. Daarna last de regisseur een pauze in.

No Time to Die heeft me gesloopt,” zegt Fukunaga. “Ik heb 21 maanden lang niemand gezien. Toen ging de lockdown in en heb ik op de koop toe weer maandenlang niemand gezien.”

“Nadat Masters of the Air is ingeblikt, ga ik me opnieuw onder de mensen begeven,” vervolgt hij. “Ik wil een idee krijgen van wat mijn volgende project wordt zonder non-stop te werken. Als het een Bond-film wordt, geweldig. Als het geen Bond-film wordt, heb ik toch een geweldige ervaring achter de rug.”

Bron: /Film