Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.10.2021

George Clooney en Mandalorian-acteur Giancarlo Esposito halen uit naar anti-vaxxers

door Vertigo

George Clooney heeft hard uitgehaald naar Amerikanen die zich weigeren te laten vaccineren tegen het coronavirus. “Ik vind dat zo dom,” zegt hij. “Elke generatie Amerikanen werd de voorbije eeuw gevraagd om iets op te offeren voor de veiligheid van hun medemensen zoals neergeschoten worden of tegen nazi’s vechten.”

“Het enige dat er nu wordt gevraagd is om een spuitje te krijgen en een mondmasker aan te doen,” vervolgt hij. “Word toch eens volwassen en doe iets.”

Ook acteur Giancarlo Esposito (Breaking Bad, The Mandalorian) heeft het niet op anti-vaxxers begrepen. “Als je je niet wil laten vaccineren, ga dan naar een klein eiland en zonder jezelf af,” zegt hij. “Anders zeg je ‘fuck you’ tegen alle andere mensen.”

“We moeten ons allemaal laten vaccineren als we willen blijven leven en ik begrijp niet dat sommige mensen het niet doen,” vervolgt hij. “Ik weet dat het virus echt bestaat, want dierbare, volledig gezonde vrienden van me uit zowel Europa als de VS zijn eraan overleden.”

“Het vaccin is het antwoord,” voegt hij eraan toe. “Ik wil de mensen die zich niet willen laten vaccineren niet neerhalen. Ga gewoon niet werken en ga de coronacrisis ergens uitzitten waar je anderen niet in gevaar kan brengen als je besmet raakt.”

Bron: /Film