Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

24.11.2017

Zijn de nieuwe Star Wars-wezens de Porgs minder schattig dan gedacht?

door Vertigo

In de trailers van Star Wars: The Last Jedi doken de Porgs op, kleine ruimtewezens die we nog niet eerder zagen, maar meteen de harten van de fans veroverden. Ze zien eruit als de Star Wars-versie van een Furby en lijken enorm schattig, maar verder is er nog niet veel over hen bekend.

We weten dat Porgs leven op Ahch-To, de planeet waar Luke Skywalker in ballingschap leeft. Volgens de geruchten zouden ze wel eens gevaarlijker kunnen zijn dan hun uiterlijk doet vermoeden, want Rey zou zich tegenover hen moeten bewijzen.

John Boyega, die Finn speelt, liet recent weten dat een kudde Porgs best wel eng kan zijn: “Ik heb een haat/liefde-verhouding met hen. Ze zijn best schattig, maar als ze in groep zijn, zoals in de Millenium Falcon, dan worden ze echt wel freaky. Ze hebben van die hele grote ogen en als ze met veel op een hoopje worden gedrukt, lijken ze samen op een soort uitslag.”

Of Boyega ook effectief scènes deelt met de Porgs is niet duidelijk, al vermoedt men dat Rey wel eens een paar Porgs zou kunnen meenemen wanneer ze Ahch-To verlaat.

Chewbacca zou alvast ook geen fan zijn van de Gremlin-achtige beesten. In een making-of video die eerder verscheen, viel het fans op dat er een veer aan de Wookie zijn mond hing. Er werd dan ook meteen gespeculeerd dat Chewbacca wel eens Porgs zou kunnen eten.

Mark Hamill reageerde al met een knipoog op de geruchten, hij liet weten dat Luke Skywalker nog geen Porgs heeft opgegeten.

En in deze recente spot blijkt dat Chewie niet de grootste fan is van de Porgs:

Bron: Movieweb