Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

24.11.2017

Was Joss Whedons Justice League-inbreng te grappig voor Warner Bros. en DC?

door Vertigo

De productie van Justice League blijft een heet hangijzer. Nu blijkt dat Joss Whedon oorspronkelijk een veel grappigere openingsscène in gedachten had, maar Warner Bros. ervoor koos om die anders te monteren.

In de scène speelt Holt McCallany (een van de twee hoofdacteurs uit Mindhunter) een inbreker die met Batman in een gevecht verwikkeld raakt op de daken van Gotham City. Uiteindelijk hangt Batman hem over de rand van een dak en gebruikt hij hem als aas om een hulpje van de slechterik Steppenwolf te lokken – die worden namelijk aangetrokken door de geur van angst.

De toon van die scène is momenteel eerder serieus, maar McCallany vertelde recent dat het er oorspronkelijk luchtiger aan toe ging. “Mijn scène met Batman was aanvankelijk grappig. Dat is hoe Whedon hem had geschreven en hoe we hem hebben opgenomen. Ik vond ze geslaagd, maar de studio dacht dat het fout zou zijn om de film op die manier te beginnen, daarom hebben ze hem opnieuw gemonteerd.”

De acteur was teleurgesteld, maar een mooi gebaar van Whedon vrolijkte hem weer op. “Toen ik terug thuis kwam in New York, vond ik een fles van mijn lievelingschampagne met een kaartje erbij, waarop stond: ‘Op een verloren strijd. Bedankt, Joss.’ Dat betekende veel voor mij, Joss is een topkerel; Ik heb het kaartje ingekaderd.”

Bron: MovieWeb