Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

24.11.2017

Denkt Luc Besson werkelijk na over Valerian-sequel?

door Vertigo

Eerder dit jaar trakteerde Luc Besson ons met Valerian and the City of a Thousand Planets op een visueel spektakel. De sciencefictionfilm met Dane DeHaan en Cara Delevingne dompelde het publiek onder in de sfeer van de Valerian-stripboekenreeks en nam ons mee naar een futuristische wereld met unieke aliens en buitenaardse technologie.

Toch werd de film gemengd onthaald, onder meer omdat het scenario en de personages onvoldoende waren uitgewerkt. Ook aan de box-office stelde Valerian teleur, zeker als je weet dat de film met een budget van 197 miljoen euro de duurste Franse productie ooit was.

Een sequel leek dan ook niet meteen aan de orde, maar Besson laat nu weten dat deze met minder geld gemaakt zou kunnen worden: “De productiekosten hangen af van het verhaal en dat van de sequel vraagt minder geld. Het is een kleiner verhaal en we kunnen ook heel wat elementen uit de eerste film opnieuw gebruiken.”

Of een lagere kostprijs de kansen op een sequel verhoogt, valt nog af te wachten. Besson had eerder al aangegeven dat hij eerst wilt bekijken hoe de film het doet als home entertainment-release.

Bron: ScreenRant