Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.07.2020

Netflix onthult eerste blik op One Flew over the Cuckoo’s Nest-prequelreeks

door Vertigo

Netflix heeft de eerste poster en stills van de tv-reeks Ratched, een oorsprongsverhaal over Nurse Ratched uit Ken Keseys roman One Flew over the Cuckoo’s Nest. Het personage werd in de gelijknamige film vertolkt door Louise Fletcher en in de serie door Sarah Paulson.

In Ratched leren we Mildred Ratched kennen als een verpleegster die werkzaam is in een toonaangevende psychiatrische inrichting in North Carolina. Mildred gedraagt zich als een voorbeeldige verpleegster, maar naarmate de tijd vordert verandert dit volledig. Eenmaal ze meer betrokken raakt bij de verontrustende experimenten die op mensen worden uitgevoerd in de inrichting, verliest ze haar onschuld en zien we hoe een zorgzame vrouw verandert in een monster.

De cast van Ratched bestaat uit Sarah Paulson als Mildred Ratched, Cynthia Nixon als Gwendolyn Briggs, Judy Davis als Nurse Betsy Bucket, Sharon Stone als Lenore Osgood, Jon Jon Briones als Dr. Richard Hanover, Finn Wittrock als Edmund Tolleson, Charlie Carver als Huck, Alice Englert als Dolly, Amanda Plummer als Louise, Corey Stoll als Charles Wainwright, Sophie Okonedo als Charlotte en Vincent D’Onofrio als Gov. George Wilburn.

Ryan Murphy (American Horror Story) en Michael Douglas treden op als executive producers en de reeks is vanaf 18 september te zien op Netflix.