Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

29.07.2020

A24 en Apple beslisten tegen wereldpremière nieuwe Sofia Coppola in Venetië

door Vertigo

Gisteren werd het programma van het 77e filmfestival van Venetië onthuld en volgens artistiek directeur Alberto Barbera had Sofia Coppola’s nieuwe film On the Rocks met Bill Murray ook bijna de selectie gehaald. A24 en Apple TV+, het platform waarop de film uiteindelijk uitkomt, beslisten daar echter anders over.

“We waren er tot een paar dagen geleden over aan het onderhandelen, maar de distributeurs beslisten om geen risico’s te nemen en de releasedatum uit te stellen,” zegt Barbera. “We wilden de film er heel graag bij en hebben er maandenlang over onderhandeld, maar tevergeefs.”

Mainstream van Sofia Coppola’s nicht Gia Coppola met Andrew Garfield in de hoofdrol is wel geselecteerd. Barbera noemt de film ambitieuzer dan Gia Coppola’s vorige langspeler Palo Alto.

“Het is een minder intieme en persoonlijke film, maar hij gaat over een heel hedendaags onderwerp,” zegt Barbera. “Hij vertelt het verhaal van een influencer die de controle verliest over zijn profiel. Het is een heel interessante film.”

Bron: The Playlist