Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.07.2020

Gaan andere bioscoopketens akkoord met snellere VOD-release na historische deal?

door Vertigo

AMC, de grootste bioscoopketen ter wereld, sloot onlangs een deal met Universal om zijn films minstens zeventien dagen te vertonen voordat ze op video-on-demand mogen belanden. Cineworld, de tweede grootste bioscoopketen ter wereld, ziet dat echter niet zitten.

“We zien het nut van dit model niet in, maar we zullen het net als elke verandering in de sector onderzoeken,” zegt Cineworld-CEO Mooky Greidinger.

Volgens Greidinger laat de eerste grote Universal-film nog even op zich wachten en is er geen haast. Vermoedelijk heeft hij het over F9 die gepland is voor begin april 2021.

“Dit is sowieso de verkeerde beslissing op het verkeerde moment,” vervolgt Greidinger en voegt eraan toe dat Cineworld enkel films zal blijven vertonen die de traditionele negentig dagen in de bioscoop lopen voordat ze op video-on-demand terechtkomen.

Verder wordt er gezegd dat ook de Amerikaanse bioscoopketen Cinemark geen dergelijke deal zou sluiten met Universal, hoewel CEO Mark Zoradi zich in juni liet ontvallen dat hij openstond voor alternatieven.

Zoradi zei toen echter ook dat Universal er baat bij heeft om grote films als F9, Jurassic World: Dominion en Minions: The Rise of Gru op het grote scherm te vertonen omdat bioscopen nog altijd een belangrijke bron van inkomsten zijn.

Bron: Deadline

Lees meer over: