Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

18.04.2018

Neill Blomkamp wil nieuwe langspeler maken met crowdfunding

door Vertigo

District 9-regisseur Neill Blomkamp keert Hollywood de rug toe en roept de hulp in van zijn fans om een langspeelversie van zijn kortfilm Firebase te financieren.

De opbrengst van de crowdfunding-campagne zal het budget van Firebase bepalen.  “Als we 40 dollar inzamelen, maken we een kattenfilmpje,” zegt Blomkamp. “Als we 100 miljoen dollar inzamelen, maken we een Firebase-trilogie.”

Wie zijn steentje bijdraagt aan de campagne zal onder meer vermeld worden in de aftiteling, regelmatige updates krijgen over het productieproces en de film als eerste te zien krijgen. Blomkamp voorziet bewust niet te veel beloningen, omdat hij elke cent ofwel in de film ofwel in zijn bedrijf Oats Studios wil investeren.

Op die manier wil hij een alternatief bieden voor de traditionele filmstudio’s. Oats Studios bracht eerder al kortfilms als Rakka en Zygote uit op YouTube en Steam om te zien of er interesse was bij het publiek voor een langspeelfilm. Bekijk het promotiefilmpje van de campagne en de originele kortfilm hieronder:

Bron: /Film

Lees meer over: