Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

06.12.2018

Natalie Portman in discussie met Jessica Simpson over oude bikini-foto

door Vertigo

Als voorbeeld van de manier waarop vrouwen worden weergegeven in de media haalde Natalie Portman een oude cover van een magazine aan waarop zangeres Jessica Simpson te zien was in bikini. De foto ging vergezeld van de woorden “Ik ben nog maagd.” “Als tiener wist ik niet wat ik daarvan moest denken,” zei Portman.

Simpson reageerde teleurgesteld en sprak Portman aan op Twitter: “We zijn alletwee publieke figuren en weten dus dat we ons imago niet altijd zelf in de hand hebben. Onze sector probeert ons vaak te definiëren of in een hokje te duwen.”

“Ik ben aangeleerd om mijzelf te zijn en de verschillende manieren waarop vrouwen zich uitdrukken te respecteren,” zei ze. “Daarom geloof ik nog steeds dat sexy zijn in een bikini en trots zijn op je lichaam niet hetzelfde zijn als seks hebben. Ik wil een rolmodel zijn voor vrouwen en hen laten weten dat ze er kunnen uitzien zoals ze willen, kunnen dragen wat ze willen en seks kunnen hebben met wie ze willen.”

“Gezien het Time’s Up-tijdperk en alle goeie dingen die je voor vrouwen hebt gedaan, raad ik je aan om hetzelfde te doen,” besloot Simpson.

Portman verontschuldigde zich en legde uit dat ze in de war was door het contrast tussen Simpsons look op de foto en haar overtuigingen. “Ik wou je niet aan de schandpaal nagelen,” zei ze. “Ik heb veel respect voor je talent en hoe je je platform gebruikt om vrouwen overal ter wereld te emanciperen.”

Bron: IndieWire