Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

06.12.2018

Chucky-bedenker weigert Child’s Play-reboot zegen te geven

door Vertigo

De Child’s Play-remake met Aubrey Plaza, Brian Tyree Henry en de moordlustige pop genaamd Buddi zal het zonder de zegen van Chucky-bedenker Don Mancini moeten doen. Hij was tot nu toe bij elke film uit de franchise betrokken en werkt momenteel aan een Child’s Play-tv-serie.

Zowel Mancini als David Kirschner, de producent van de oorrspronkelijke Child’s Play-franchise, kregen van MGM de kans om als executive producer in de aftiteling van de remake vermeld te worden zonder dat ze echt inspraak hadden in de film. “We hebben bedankt,” zei Mancini, “omdat we zelf nog met Chucky bezig zijn. Ik voelde mij gekwetst, aangezien ik het personage heb bedacht en de franchise al dertig fucking jaar in stand houd.”

“Het voelde aan alsof ze op mij neerkeken,” vervolgde hij. “Ze wilden gewoon onze goedkeuring en ik heb hardnekkig geweigerd om die te geven. Bovendien beseffen ze niet welk effect hun film heeft op mijn inkomen. Niet dat het enkel een financiële kwestie is. De franchise ligt mij heel nauw aan het hart en MGM helpt ze mogelijk naar de knoppen.”

Bron: /Film

Lees meer over: