Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

18.08.2021

Michael Keaton in de war over The Flash- en Morbius-scripts

door Vertigo

Michael Keaton herneemt zijn rol als Batman in Andy Muschietti’s The Flash en kreeg aanvankelijk kop noch staart aan het concept van het DC-multiverse, dat in de film zal geĆÆntroduceerd worden.

In The Flash komen versies van Batman uit verschillende tijdlijnen samen, namelijk die van Keaton uit Batman en Batman Returns en die van Ben Affleck uit onder meer Batman v Superman: Dawn of Justice en Justice League.

“Zelfs nadat ik het script drie keer gelezen had, begreep ik het nog steeds niet,” zegt Keaton. “Ze hebben het me meermaals moeten uitleggen.”

“Dat is overigens niet arrogant bedoeld,” vervolgt hij. “Ik voel me niet te hip, maar ben gewoon dom. Er zijn veel dingen waar ik niets van afweet. Uiteindelijk snapte ik het wel, maar het was een aparte ervaring.”

Keaton leerde ook iets bij over zijn personage. “Ik begrijp Batman veel beter nu ik hem nog eens heb gespeeld,” zegt hij. “Ik heb enorm veel respect voor de film die men probeert te maken en heb hem nooit als iets belachelijk gezien.”

“Toen ik in Batman meespeelde, was het ook niet belachelijk, maar ondertussen is het personage een cultureel icoon geworden,” vervolgt hij. “Nu heb ik er dus nog meer respect voor.”

“Batman betekent veel voor mensen overal ter wereld en dat moet je eren en respecteren,” voegt hij eraan toe. “Zelfs ik schrik ervan dat hij zo’n fenomeen is.”

Ook op de set van Morbius, waarin hij opnieuw zijn Spider-Man: Homecoming-slechterik The Vulture vertolkt, zat Keaton met de handen in het haar.

Morbius maakt net als Venom deel uit van Sony’s Spider-Man-filmuniversum, maar lijkt door Keatons aanwezigheid ook aan het MCU gelinkt te zijn. Mogelijk maken beide werelden deel uit van een Marvel-multiverse.

“Ik knikte alsof ik wist waar iedereen over aan het praten was, maar men kon me even goed kwantumfysica aan het uitleggen zijn,” zegt Keaton. “Ik kende enkel mijn personage en het strikt fundamentele.”

“Uiteindelijk keken mijn collega’s naar me en begonnen ze te lachen,” vervolgt hij. “Ze vroegen of ik wist waar ze het over hadden en ik zei: ‘Nee, ik heb geen idee.'”

Bron: IndieWire