Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.09.2021

James Bond-producenten weigerden homo-erotisch moment uit Skyfall te knippen

door Vertigo

James Bond-producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson hebben onthuld dat MGM geen fan was van de erotisch getinte scène tussen 007 (Daniel Craig) en de slechterik Raoul Silva (Javier Bardem) in Skyfall.

Het gaat om het moment waarop Bond vastgebonden is op een stoel en Silva zijn gezicht streelt. “Je probeert je je training te herinneren,” zegt de schurk. “Wat zijn de regels voor dit soort situaties? Wel, er is een eerste keer voor alles, me dunkt.”

Daarop zegt 007: “Waarom denk je dat het mijn eerste keer is?” De scène impliceert dat zowel Bond als Silva in het verleden seks hadden met mannen en dat stuitte MGM tegen de borst.

“De studio gaf ons de opdracht om Bonds antwoord te knippen,” zegt Broccoli in de documentaire Being James Bond. “We hebben echter geweigerd en voet bij stuk gehouden.”

Broccoli runt samen met Wilson Eon Productions dat de James Bond-films samen met MGM produceert en het laatste woord heeft over de franchise.

“Tijdens de wereldpremière werd Bonds antwoord warm onthaald door het publiek,” zegt Broccoli. “Ik weet nog dat ik naar een MGM-bons keek en zei: ‘Zie je wel.”‘

Bron: IndieWire