Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.09.2021

Matt Damon onthult fysieke connectie met Heath Ledger

door Vertigo

Matt Damon heeft onthuld dat hij en zijn vrouw Luciana Bozán Barroso allebei dezelfde tatoeage hebben als Heath Ledger met wie hij goed bevriend was.

“Een vriend van mij, Scott Campbell, zette alle tatoeages van Heath Ledger en ik zei hem dat ik hem zou opbellen als ik er ooit zelf één wilde,” zegt Damon.

Toen Barroso in 2013 besloot dat zij en Damon tatoeages zouden laten zetten, belde Damon Campbell op. De acteur liet Barroso’s naam tatoeëren op zijn arm en wilde er ook een van Ledgers tatoeages laten bijzetten.

Campbell liet hem er enkele zien en Damons oog viel op een bijzonder exemplaar dat Ledger zelf had ontworpen. “Zowel mijn vrouw als ik hebben die tatoeage gekozen,” zegt Damon, die eerder de namen van zijn vier dochters op zijn arm liet zetten. “Het is alsof er een beschermengel waakt over al die namen.”

Volgens Damon was Ledger ‘enorm rusteloos en creatief’ en deelde een anekdote van een hair stylist die met Ledger samenwerkte aan het epos The Patriot.

“Ze zei dat Ledger zo’n hekel had aan stilzitten dat hij een beeldhouwwerkje van haarspelden had gemaakt in de tijd dat ze zijn pruik had aangebracht,” zegt Damon.

“Heath was heel gevoelig en deed dergelijke creatieve dingen automatisch,” vervolgt hij. “Hij was heel bijzonder.”

Bron: EW

Lees meer over: