Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

25.09.2020

Meer details van geplande Rashomon-reeks onthuld

door Vertigo

Twee jaar geleden werd aangekondigd dat Steven Spielbergs productiehuis Amblin een tv-bewerking zou maken van Akira Kurosawa’s Rashomon.

Nu wordt bericht dat de serie zal te zien zijn op HBO Max. De streamingdienst heeft scenaristen Billy Ray (Captain Phillips) en Virgil Williams (Mudbound) aangenomen om de reeks te schrijven.

Het verhaal zal nog steeds rond een verkrachtings- en moordzaak draaien, maar een moderne update krijgen. De vertelstructuur waarbij verschillende personages hun versie van de gebeurtenissen uit de doeken doen, blijft behouden.

De Rashomon-reeks heeft de zegen van Kurosawa’s zoon Hisao. “Ik ben blij dat de visie van mijn vader in stand wordt houden met dit inspirend verhaal en toegankelijk wordt gemaakt voor een nieuwe generatie,” reageert hij.

“Zeventig jaar na de originele release zijn de centrale thema’s van Rashomon relevanter dan ooit,” zeggen Darryl Frank en Justin Falvey van Amblin.

“Onze reeks zal de impact van de film eer aandoen en het eeuwenoude concept verkennen van objectieve waarheid versus subjectief perspectief in onze moderne tijden,” vervolgen ze.

Bron: The Playlist

Lees meer over: