Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

25.09.2020

Fargo- en Legion-brein Noah Hawley heeft idee voor een Alien-reeks

door Vertigo

Terwijl het wachten blijft of Noah Hawleys Star Trek-film het levenslicht zal zien, heeft de bedenker van de series Fargo en Legion een voorstel voor een Alien-reeks.

“De Alien-franchise is in zekere zin het omgekeerde van Star Trek,” zegt Hawley. “Ze gaat namelijk over de mensheid op zijn slechtst. In Aliens zegt Sigourney Weaver op een gegeven moment dat ze niet zeker is wie het ergste zijn: de mensen of de aliens.”

Volgens Hawley vallen alle Alien-films door de levenscyclus van de xenomorph terug op hetzelfde patroon. “Het lijkt mij leuk om de franchise uit te breiden,” zegt hij.

“Als je een tv-reeks maakt van bijvoorbeeld tien uur, kun je twee uur vullen met actie, maar wat doe je met de resterende acht uur?” vervolgt hij. “Daar wilde ik met de makers van de franchise over praten.”

Hawley deed dezelfde denkoefening als met de X-Men-serie Legion. “Het idee was om er alle superheldenelementen uit te halen en te zien of het nog steeds een goede serie was,” zegt hij.

“Als we de xenomorph uit een Alien-reeks halen, waar gaat ze dan over?” vervolgt hij. “Wat zijn de thema’s, wie zijn de personages en wat is het menselijk drama? Dan stop je de xenomorphs er terug in en heb je niet alleen menselijk drama, maar ook aliens.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: