Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

02.07.2014

Labyrinthus

door Steven Tuffin

Een Vlaamse jeugdfilm die doet denken aan Steven Spielberg-producties uit de eighties: dat we dat nog mogen meemaken! Het langspeelfilmdebuut van Douglas Boswell mikt inderdaad op het jongere segment van de bioscoopgangers, maar ook iets minder jeugdige cinemaliefhebbers zullen verbaasd opkijken tijdens dit entertainend avontuur.

Het verhaal van een puber die een videogame op leven en dood speelt, teert op majestueus camerawerk, bevlogen acteerprestaties en een spannend sfeertje. Goed, de digitale effecten waarmee de spelletjeswereld wordt weergegeven zijn niet altijd even perfect en het scenario begaat enkele misstappen.

Het spelplezier van jonge honden Spencer Bogaert en Emma Verlinden en oude rotten Tine Embrechts en Pepijn Caudron spat echter van het witte doek af. En Boswell zet alles op alles om het eindresultaat een The Goonies-achtige flair mee te geven.

Waag je kans!

>>KLAP

Filmend Vlaanderen verruimt andermaal zijn horizonten met een onderhoudende jeugdfilm die doet denken aan de eighties-producties van Steven Spielberg à la The Goonies en Gremlins.

Regie Douglas Boswell
Cast Spencer Bogaert, Tine Embrechts, Pepijn Caudron
Speelduur 1u39
Vanaf 2 juli in de bioscoop

@Waanzinema