Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.10.2017

Komt er een Marvel-film met alleen maar superheldinnen?

door Ben De Smet

Over de nieuwe Thor-film zijn nog geen recensies verschenen, maar enkele reacties op sociale media zijn het alvast eens over één aspect: Tessa Thompson steelt de show als Valkyrie. Thompson zou wel eens een blijver kunnen zijn in het Marvel-universum, misschien zelfs leiden tot een volledig vrouwelijke Marvel-film.

Recent vertelde Thompson dat ze met plezier zo’n film zou draaien. Ze ging met enkele andere Marvel-actrices naar de big boss Kevin Feige om hun plan voor te leggen. Feige zei dat het voor hem een bijzonder moment was om de actrices daar samen te zien staan en antwoordde volmondig ‘ja’. De plannen liggen nog niet vast, maar Feige leek toch serieus over het project.

In ieder geval hebben de Marvel-comics een lange geschiedenis van actieheldinnen. De voorbije jaren doken meer en meer vrouwelijke helden op in de Marvelfilms: Black Widow (Scarlett Johansson), The Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), The Wasp (Evangeline Lilly), Captain (Brie Larson), Gamora (Zoe Saldana), “Black Panther’s” Okoye (Danai Gurira) en nu dus ook Tessa Thompsons Valkyrie.

Bron: The Playlist