Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.10.2017

Rian Johnson had grote spoiler-meeting over The Last Jedi met Disney

door Vertigo

Recent is The Last Jedi-regisseur Rian Johnson ingegaan op een aantal aspecten van de nieuwe Star Wars-film. Johnson, bekend van Brick en Looper, had het over spoilers, Carrie Fisher en de Porgs.

De voorbije weken werd duidelijk dat Blade Runner 2049 de strijd tegen spoilers in aanloop naar de release erg serieus nam, en ook Star Wars neemt het zekere voor het onzekere. Johnson en producer Ram Bergman zaten al meer dan een jaar geleden samen met en de mensen van Lucasfilm over de kwestie. Samen stelden ze een ‘no-fly list’ op, een lijst van verhaalelementen die niet mochten bekendgemaakt oworden. Johnson vertelt dat hij, zelf al jarenlang fan van Star Wars, gefascineerd was door het gebeuren achter de schermen.

Over Carrie Fisher heeft hij niets dan lovende woorden. Fisher was zich volgens Johnson zeer bewust van het belang van Princess Leia, niet alleen als cultureel icoon, maar ook als rolmodel voor opgroeiende vrouwen. Fisher gaf dan ook veel gewaardeerd advies over het script en haar personage.

Johnson heeft het ten slotte uiteraard ook over de Porgs, de allernieuwste wezentjes in het Star Wars-universum. De beestjes zijn gebaseerd op papegaaiduikers, omdat die te vinden zijn op het eiland dat diende als geheime schuilplek voor Luke. Volgens sommigen zijn de Porgs een beetje té schattig voor Star Wars, maar Johnson vindt zelf dat ze zeker een plaats verdienen in de film.

Bron: /Film