Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.10.2017

Deze eighties-naamgenoten krijgen een biopic

door Vertigo

Er is een film gemaakt over Corey Haim en Corey Feldman, de twee acteurs die in de jaren 80 en 90 wereldberoemd nadat ze samen verschenen in The Lost Boys.

De vampierfilm betekende het begin van een rij succesvolle langspelers, zoals License to Drive en Dream a Little Dream. Al snel belandden de twee echter in een neerwaartse spiraal van drugs en drank. Nadat ze elk in wat kleinere low budgetprenten speelden, waren ze in 2004 opnieuw samen te zien, in de reality-serie The Two Coreys.

Haim overleed kort na het tweede seizoen van die serie. Na zijn dood deed Feldman een boekje open over wat hij “Hollywoods pedofilieprobleem” noemt. Dat misbruik zou tot Haims drugverslaving geleid hebben. Of dat thema ook in de film passeert, is nog niet duidelijk, maar de recente onthullingen over Harvey Weinstein illustreren in ieder geval dat de problematiek van seksueel misbruik helaas nog lang niet voorbij is.

Feldman co-produceerde de film, en had een hand in het scenario. Hij zag het eindresultaat nog niet, maar is alvast zeer tevreden over de casting voor de rol van Corey en Corey. De film komt wellicht begin 2018 uit.

Bron: /Film