Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.08.2021

Kinepolis sluit deals om streamingfilms te vertonen

door Vertigo

In februari zei Kinepolis-CEO Eddy Duquenne dat de bioscoopketen ook in België films van streamingdiensten op het grote scherm wilde vertonen. Daar werden eerder deals voor gesloten in Luxemburg en Spanje.

Nu zegt Duquenne dat er ondertussen gelijkaardige overeenkomsten werden gesloten voor alle landen waar Kinepolis actief is, behalve Frankrijk.

De keten ging rond de tafel zitten met streamingdiensten nadat de grote studio’s hun films sneller op video-on-demand begonnen te zetten zonder hun prijzen te verlagen.

“Wij hebben historisch altijd een zeer hoge prijs betaald aan studio’s,” zegt Duquenne in De Morgen. “Het spreekt voor zich dat als je de exclusiviteit verliest, dat je dan eens gaat praten over de prijs die je betaalt.”

“Met Netflix troffen we daar een akkoord over,” vervolgt hij. “Ik ga niet zeggen hoeveel we betalen, maar we betalen substantieel minder dan we aan een studio zouden betalen.”

Duquenne voegt eraan toe dat films van streamingdiensten wellicht niet dezelfde bezoekersaantallen zullen halen als blockbusters, maar dat er wel belangstelling voor is.

“Door streamingplatformen heeft de klant meer aandacht voor beleving en is hij ook bereid er meer voor te betalen”, zegt de CEO in De Morgen. “Wij moeten maken dat we daar meer aan kunnen toevoegen.”

Kinepolis denkt daarbij aan luxueuzere stoelen en een programma dat per regio meer op de smaken van het publiek is afgestemd.

Verder ziet Duquenne de bioscoop als een kwaliteitslabel. “Er is zoveel content beschikbaar dat we moeten bouwen aan een reputatie dat als we iets aanbieden dat het goed is. Dat gaat de blockbusters niet vervangen, maar wel aanvullen.”

Bron: De Morgen

Lees meer over: