Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.08.2021

De Roma brengt eerbetoon aan Robbe De Hert

door Vertigo

Robbe De Hert overleed bijna een jaar geleden, op 24 augustus 2020, midden in een coronagolf. Nu het eindelijk terug kan, opent De Roma op 6 september graag de deuren voor een warm eerbetoon aan deze grote meneer van de Vlaamse cinema.

‘Uwen beste film is uw eigen leven’ en ‘Laat een goed verhaal nooit in de weg staan van de waarheid’ waren dingen die je Robbe al eens hoorde zeggen. En ook: ‘De eerste regel van cinema is dat er geen regels zijn’. Dat heeft hij zelf in zijn gevarieerde oeuvre vaak geïllustreerd.

In zijn geliefde zaal De Roma, oorspronkelijk Cinema Roma, worden goede én ware verhalen gebracht over de hemelbestormer die Robbe was, zijn betekenis voor de Vlaamse film, zijn liefde voor de cinema en zijn engagement.

Cineasten Erik Van Looy, Jan Verheyen, Stijn Coninx en Luc Pien komen aan het woord, maar ook line producer June Beeckmans, documentairemaker Kris Verdonck, professoren Wouter Hessels, Gertjan Willems en Eric Corijn, schrijver Tom Lanoye en acteur Michaël Pas.

De getuigenissen worden afgewisseld met bekende en onbekende filmfragmenten van Robbe achter en voor de camera, aangevuld met het soort muziek waar Robbe van hield.

Meer info vind je hier.

Lees meer over: