Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.10.2021

Kinepolis beleefde succesvolle heropening door blockbusters als F9 en Dune

door Vertigo

Voor het eerst in lange tijd waren nagenoeg alle Kinepolis-bioscopen een volledig kwartaal geopend. De bezoekcijfers lieten in de loop van het derde kwartaal een verdere stijging zien in alle landen, met verschillen in tempo afhankelijk van de filmreleases in elk land en de lokale situatie wat betreft de COVID-19-pandemie. Kinepolis ontving in het derde kwartaal 7,1 miljoen bezoekers of 70,5% van de bezoekers in 2019.

Verschillende blockbusters kenden een succesvolle bioscooprelease. Zo scoorden onder meer F9 en Black Widow goed tijdens de zomer en lokten Dune, No Time to Die en Venom: Let There Be Carnage de afgelopen weken zowel de echte filmfans als de meer occasionele bioscoopbezoeker naar het grote scherm. De gemiddelde omzet per bezoeker bleef hoog in het derde kwartaal.

De nieuw geopende bioscopen – met name Kinepolis Haarlem (NL), Leidschendam (NL), Tamarack Edmonton (CA) en Metz Waves (FR) – zijn succesvol opgestart en Kinepolis zit op schema wat betreft de uitvoering van de eerder aangekondigde Entrepreneurship en Star plannen. Ook de liquiditeit van de Groep evolueerde verder positief.

“Ik ben trots op de vlotheid en snelheid waarmee we terug zijn opgestart,” zegt Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group. “Mede dankzij de uitvoering van onze Entrepreneurship en Star plannen herstelt ook het financieel resultaat en de financiële kracht van het bedrijf.”

“Blockbusters als Dune, No Time to Die en Venom: Let There Be Carnage zijn bijzonder succesvol momenteel, in een achtergrond van een pandemie die nog niet weg is uit de samenleving en onze activiteit nog steeds impacteert,” vervolgt hij.

De top 5 van het derde kwartaal 2021 werd gevormd door F9, Black Widow, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, Free Guy en Jungle Cruise. De meest succesvolle lokale films waren K3: Dans van de farao in Vlaanderen, Kaamelott – premier Volet, BAC Nord en OSS 117: Alerte rouge en Afrique noire in Frankrijk en Wallonië, Luizenmoeder – De film, De nog grotere slijmfilm en De Slag om de Schelde in Nederland en ¡A Todo Tren! Destino Asturias en Operación Camarón in Spanje.

Lees meer over: